صفر تا صد مراحل سوار شدن به هواپیما

فهرست مطالب

وقتی برای اولین‌بار تصمیم به سفر هوایی می‌گیرید، ممکن است با سوالاتی درباره مراحل سوار شدن به هواپیما مواجه شوید. از عبور از گیت بازرسی گرفته تا دریافت کارت پرواز و تحویل بار، همه این‌ها نکاتی دارند که اگر رعایت شوند، خاطره‌ای خوش از پرواز به جا می‌گذارند و درغیراین‌صورت شما را دچار استرس و خستگی می‌کنند. در این مطلب، مراحل سوار شدن به هواپیما در پرواز داخلی و خارجی و نکات مهمش را به‌صورت گام‌به‌گام بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید تا همه اطلاعات ضروری برای سفر هوایی خود را بیاموزید.

مراحل سوار شدن به هواپیما در پرواز داخلی

شناخت دقیق مراحل سوار شدن به هواپیما در پرواز داخلی از لحظه واردشدن به فرودگاه تا ورود به این پرنده آهنین، برای سفری راحت و بدون دغدغه ضروری است. این آگاهی باعث مدیریت و صرفه‌جویی در زمان و پیشگیری از مشکلات احتمالی خواهد شد. مراحل را در ادامه توضیح داده‌ایم.

۱. ورود به فرودگاه و مراجعه به ترمینال مدنظر

در همه شهرها به‌جز تهران، با ورود به ترمینال پروازهای داخلی، مسیر سفرتان آغاز می‌شود؛ اما اگر مقصدتان فرودگاه مهرآباد است، لازم است شماره ترمینال خود را از روی بلیط پیدا کنید و به همان جا بروید؛ چون هر ایرلاینی در پایانه مخصوص خود مسافران را سوار یا پیاده می‌کند.

۲. مراجعه به گیت بازرسی اولیه

قبل از ورود به سالن اصلی باید همه وسایل شخصی مانند کیف دستی، چمدان و حتی تلفن همراه خود را روی نوار نقاله قرار دهید، سپس خودتان از درب امنیتی عبور کنید. در این بخش همه وسایلتان را اسکن می‌کنند تا خطری وجود نداشته باشد.

۳. تحویل بار در کانتر ایرلاین و مراحل چک‌این (Check-in)

در گام بعدی باتوجه‌به تابلوهای راهنما، کانتر شرکت هواپیمایی خود را پیدا کنید. بلیط، کارت شناسایی و بارتان را تحویل دهید تا کارت پرواز برایتان صادر شود. البته اگر وسیه خاصی همراهتان نیست، می‌توانید کارت پرواز را به‌صورت آنلاین هم دریافت کنید. کارت پرواز شامل اطلاعاتی مانند شماره گیت خروجی و شماره صندلی است. این کارت را در همه مراحل سوار شدن به هواپیما نزد خود نگه دارید.

۴. بازرسی نهایی و ورود به سالن انتظار

شما به همراه کیف دستی و سایر وسایلتان باید برای آخرین‌بار از گیت امنیتی عبور کنید. در این مرحله نباید اشیای ممنوعه پرواز مثل وسایل نوک‌تیز و غیره همراهتان باشد. همین طور لازم است پالتو، کمربند و هر چیز فلزی را از خود جدا کنید و در سبد مخصوص بگذارید. پس از این مرحله، می‌توانید وارد سالن انتظار شوید.

۵. عبور از گیت پرواز و سوار شدن به هواپیما

در سالن ترانزیت صندلی‌های راحت و سایر وسایل رفاهی وجود دارد. معمولاً ۲۰ دقیقه پیش از پرواز، آخرین گیت خروجی را باز می‌کنند. اسم ایرلاین و نام مقصد در مانیتور بالای گیت نشان داده می‌شود تا مسافران سردرگم نشوند. با ارائه کارت پرواز، به سمت اتوبوس یا پلکان هواپیما هدایت می‌شوید. بخشی از کارتان در این مرحله جدا خواهد شد. باقی‌مانده کارت را برای دریافت بار پیش خودتان نگه دارید. در نهایت، پس از سسوار شدن به هواپیما و یافتن صندلی خود، مراحل پایان می‌یابد.

نکات مهم سوار شدن به هواپیما در پرواز داخلی

۱. کارت شناسایی معتبر برای همه مسافران (حتی نوزادان) را تا لحظه سوار شدن به هواپیما دم دستتان بگذارید.
۲. از همراه داشتن وسایل ممنوعه مانند اجسام تیز یا مایعات با حجم بیش از حد مجاز در بار دستی خودداری کنید.
۳. در سالن انتظار، نزدیک آخرین گیت پرواز بنشینید تا هنگام اعلام سفر سریع‌تر سوار هواپیما شوید.

پیشنهاد می‌شود بخوانید: چند ساعت قبل از پرواز به فرودگاه برویم؟

مراحل سوار شدن به هواپیما در پرواز خارجی

مراحل سوار شدن به هواپیما در پرواز خارجی تا حدودی شبیه به پروازهای داخلی است و البته تفاوت‌هایی هم دارد که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

مراحل سوار شدن به هواپیما در پروازهای خارجی

۱. ورود به فرودگاه و مراجعه به ترمینال مشخص

اطلاعات مربوط به نام فرودگاه و شماره ترمینال روی بلیط شما درج شده است. دقت کنید که به ترمینال درست مراجعه کنید تا از اتلاف زمان جلوگیری شود.

۲. بازرسی ورودی

در ورودی ترمینال، وسایل خود را روی نقاله قرار دهید و از گیت بازرسی عبور کنید. پس از این مرحله، به سالن اصلی وارد می‌شوید.

۳. تحویل بار در کانتر ایرلاین و مراحل چک‌این (Check-in)

شماره کانتر ایرلاین را روی تابلو اعلانات جست‌وجو کنید. در کانتر، بلیط، چمدان، رسید عوارض خروج از کشور و پاسپورت خود را تحویل دهید. پس از بررسی مدارک، مهر خروج روی پاسپورت شما زده می‌شود. چمدانتان را تحویل می‌گیرند و به سالن ترانزیت هدایت می‌شوید.

۴. بازرسی نهایی و ورود به سالن ترانزیت

در این مرحله، وسایل کیف دستی شما برای بار دوم بررسی می‌شوند. همان طور که در بالا گفتیم، اشیای فلزی ازجمله کمربند، ساعت و غیره را در سبد مخصوص بگذارید. سپس وارد سالن ترانزیت شوید. می‌توانید از تابلو اعلانات برای تطبیق اطلاعات بلیط خود با گیت پرواز استفاده کنید.

۵. اعلام پرواز

حدود ۲۰ دقیقه پیش از پرواز، از طریق بلندگوها نام پرواز و گیت مربوط به آن اعلام می‌شود. کارت پرواز را به مأمور تحویل دهید. بخشی از کارت پرواز جدا خواهد شد. باقی‌مانده کارت را برای دریافت بار نگه دارید.

۶. سوار شدن به هواپیما و پیداکردن صندلی

در آخرین مرحله، کارت پرواز خود را به مهماندار نشان داده و صندلی‌تان را پیدا کنید.

نکاتی که قبل از پرواز خارجی باید بدانید

  • مدارک ضروری: همراه داشتن گذرنامه الزامی است. همچنین اگر مقصد شما به ویزا نیاز دارد، باید آن را پیش از سفر تهیه کنید.
  • تهیه بلیط رفت‌وبرگشت: برخی کشورها شرط ورود شما را داشتن بلیط برگشت می‌دانند. قبل از سفر این موضوع را بررسی کنید.
  • ارز کافی: اسکناس محلی مقصد خود را تهیه کنید و مقدار کافی برای هزینه‌های اولیه در کیف دستی خود قرار دهید.
  • پرداخت عوارض خروج از کشور: عوارض خروج از کشور را می‌توانید از طریق شعب بانک ملی یا سامانه‌های آنلاین پرداخت کنید.
  • بار مجاز و وسایل ضروری: وسایل ضروری مانند مدارک، گوشی و پول نقد را در کیف دستی کوچکی قرار دهید که بتوانید آن را به داخل کابین ببرید. همچنین به محدودیت بار مجاز توجه کنید تا از پرداخت هزینه اضافی جلوگیری کنید.

زمان مناسب حضور در فرودگاه

یکی از مهم‌ترین مراحل سوار شدن به هواپیما تنظیم زمان مناسب حضور در فرودگاه است که برای پیشگیری از استرس، توصیه می‌شود. این زمان‌بندی به این دلیل اهمیت دارد که گیشه دریافت کارت پرواز برای پروازهای داخلی ۲۰ تا ۴۰ دقیقه و برای پروازهای خارجی ۴۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از پرواز بسته می‌شود.
از سویی ممکن است به دلیل شرایط جوی یا امنیتی، تغییراتی در زمان پرواز پیش بیاید و حضور زودهنگام به شما فرصت می‌دهد تا برای ادامه سفرتان بدون نگرانی برنامه‌ریزی کنید؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنیم طبق جدول زیر برای زمان‌بندی کنید:

پروازهای داخلی

حداقل یک تا ۲ ساعت قبل از پرواز
پروازهای خارجی

حداقل ۳ ساعت پیش از پرواز

 

چند قانون مهم در سفرهای هوایی

سفر با هواپیما نیازمند آگاهی از قوانین و مراحل سوار شدن به هواپیما در پرواز داخلی و خارجی است. این قوانین برای حفظ امنیت مسافران، پرسنل و جلوگیری از مشکلات، در طول سفر اهمیت زیادی دارند. در اینجا به مهم‌ترین قوانین سوار شدن به هواپیما اشاره می‌کنیم.

مدارک لازم برای سوار شدن به هواپیما

همان طور که اشاره کردیم همه مسافران (حتی نوزادان) برای سوار شدن به هواپیما به کارت شناسایی معتبر نیاز دارند. در پروازهای خارجی پاسپورت، ویزا و رسید عوارض خروج از کشور هم باید داشته باشید.

مدارک لازم برای سوار شدن به هواپیما

جلوگیری از حمل مواد ممنوعه

حمل مواد مخدر، اسلحه سرد و گرم، وسایل نوک‌تیز، وسایل الکترونیکی و مخابراتی، وسایل ورزشی بزرگ، مشروبات الکلی و اشیای آتش‌زا در پروازها ممنوع است و جرم تلقی می‌شود. ضمن اینکه برخی کشورها قوانین خاصی برای مواد ممنوعه دارند که باید قبل از سفر آن‌ها را بدانید. برای مثال حتی حمل دانه گیاه یا داروهای مسکن در برخی پروازها جرم است.

وزن و ابعاد بار و چمدان

رعایت وزن مجاز بار در پروازها الزامی است. اضافه وزن مشمول پرداخت جریمه خواهد بود. برای دانستن میزان بار مجاز بهتر است که به توضیحات خود ایرلاین توجه کنید. آنچه اکثر شرکت‌های هواپیمایی اعلام کرده‌اند، میزان ۱۵کیلوگرم بار برای پروازهای اکونومی و ۲۰ کیلوگرم برای پروازهای بیزینس است. در پروازهای خارجی این میزان به ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم می‌رسد.
البته هر مسافر می‌تواند حدود ۵ تا ۷ کیلوگرم بار را در ساک یا چمدانی با ابعاد تقریبی ۵۰*۷۰ سانتی‌متر با خود به داخل کابین هواپیما ببرد.
نکته مهم: فقط مسافران بزرگسال مشمول این میزان بار هستند.

نوع پروازاکونومیبیزینسداخل کابین
پرواز داخلی۱۵ کیلوگرم به‌ازای هر مسافر بزرگسال۲۰ کیلوگرم به‌ازای هر مسافر بزرگسالساک یا چمدانی حدود ۵ تا ۷ کیلوگرم با ابعاد تقریبی ۵۰*۷۰ سانتی‌متر
پرواز خارجی۲۰ کیلوگرم به‌ازای هر مسافر بزرگسال۲۵ کیلوگرم به‌ازای هر مسافر بزرگسالساک یا چمدانی حدود ۵ تا ۷ کیلوگرم با ابعاد تقریبی ۵۰*۷۰ سانتی‌متر

ملاحظات فرودگاهی

قوانین فرودگاه‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارند؛ بنابراین بهتر است به‌خصوص در پروازهای خارجی قبل از سفر زمان مناسب حضور در فرودگاه و قوانین مربوط به بار مجاز را بررسی کنید.

جمع‌بندی

آگاهی از مراحل سوار شدن به هواپیما برای سفری بی‌دغدغه و لذت‌بخش ضروری است. از تهیه مدارک لازم برای سوار شدن به هواپیما مانند پاسپورت و ویزا گرفته تا رعایت زمان مناسب حضور در فرودگاه (دو ساعت برای پرواز داخلی و سه ساعت برای پرواز خارجی)، تمامی این مراحل به برنامه‌ریزی دقیق نیاز دارند. فرایندهایی نظیر بازرسی امنیتی، تحویل بار، دریافت کارت پرواز و ورود به سالن انتظار بخش‌هایی از این روند هستند که مدیریت زمان در آن‌ها اهمیت بسیاری دارد. رعایت نکات سوار شدن به هواپیما، مانند توجه به بار مجاز و آماده‌سازی مدارک، نه‌تنها سفری آرام برایتان رقم می‌زند، بلکه جلوی بسیاری از استرس‌های لحظه‌آخری و دردسرهای دیگر را می‌گیرد. شما چه تجربه‌ای در این زمینه دارید؟ برای ما در بخش نظرات بنویسید.

سوالات متداول

۱. مراحل سوار شدن به هواپیما شامل چه بخش‌هایی می‌شود؟
این مراحل شامل ورود به فرودگاه، بازرسی اولیه، مراجعه به کانتر، بازرسی پاسپورت یا کارت شناسایی، دریافت کارت پرواز، ورود به سالن ترانزیت و در نهایت سوار شدن به هواپیما است.
۲. چه مدارکی برای سوار شدن به هواپیما لازم است؟
برای پروازهای داخلی شناسنامه یا هر کارت شناسایی معتبر دیگری و برای پروازهای خارجی پاسپورت، ویزا (در صورت نیاز)، رسید عوارض خروج از کشور و کارت پرواز الزامی هستند.
۳. وزن مجاز بار در پروازها چقدر است؟
اطلاعات مربوط به بار مجاز در قوانین ایرلاین و بلیط هواپیما ذکر شده است که معمولاً به این صورت است:
اکونومی داخلی: ۱۵، بیزینس داخلی: ۲۰، اکونومی خارجی: ۲۰ و بیزینس خارجی ۲۵ کیلوگرم.
۴. در پروازهای خارجی، چه نکاتی قبل از ورود به سالن ترانزیت اهمیت دارد؟
پرداخت عوارض خروج، ارائه ویزا، داشتن پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار، دریافت کارت پرواز، همراه نداشتن کالا یا اشیایی که در کشور مقصد ممنوع است و… .
۵. زمان مناسب حضور در فرودگاه برای پروازهای داخلی و خارجی چه زمانی است؟
برای پروازهای داخلی حداقل ۲ ساعت و خارجی ۳ ساعت قبل از پرواز باید در فرودگاه باشید.

 

اشتراک گذاری:
جستجو در اخبار
جدیدترین اخبار
دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *